POWER PARK

THE PROJECT IS LOCATE WITHIN THE FEW REMAINING LARGE SCALE INDUSTRIAL AREAS LOCATED WITHIN SHANGHAI METROPOLITAN AREA (RESIDENTIAL AREA). THE URBAN TRANSFORMATION OF THE PARK WILL BECOME A STRONG PUBLIC REALM OR THE FUTURE URBAN CENTRE 

LWK & PARTNERS

april 2016-present 

Location Caohejing, Shanghai

Site Area 25 ha

Client Shanghai Caohejing Hi-Tech Park Development Corp. 

Collaboration LWK Planning + LWK Landscape 

Award HKILA Merit Landscape Design Award 2016

Website http://www.lwkp.com/en/index.php

The challenge of the site is that it is an Overhead Power-line corridor. The negative impression of overhead power-lines has kept this area and particularly the park from major upgrades to attract people to use the park. Our challenge for this project was whether we can change this negative impression into something positive. Our concept was to renovate power pylons so they become artistic sculpture elements which can be seen by day and light up at night. The urban strategy opens up the park using re-aligned axis and visual corridor to create direct visual connection between two selected pylons.

 

Member Login
Welcome, (First Name)!

Forgot? Show
Log In
Enter Member Area
My Profile Not a member? Sign up. Log Out
mobile ip tracker